Gelato – Cioccolato

img 1018 2 1 | Domestic Science
  • Set
    5.002

Chokolade gelato

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Dessert, Is
Køkken Italiensk

Værktøj

  • 1 ismaskine

Ingredienser
  

  • 2 ½ dl fløde
  • 2 ½ dl sødmælk
  • 75 g sukker
  • 4 pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g god mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Smelt chokoladen i en metalskål over et vandbad.
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen til sukkeret er opløst. Det giver en god, let hvid, elastisk æggesnaps.
  • Nu skulle chokoladen gerne være smeltet. Så tag skålen af vandbadet og hæld vandet væk af gryden.
  • Kom mælk og fløde i den gryde, hvori du lavede vandbadet = du sparrer opvask. Lun mælkprodukterne op. Dette gør det nemmere at blande den smeltede chokolade heri.
  • I med chokoladen, mens der røres.
  • Når mælk og chokolade er rørt sammen, hældes det langsomt i æggesnapsen, mens der røres heri.
  • Hæld nu det hele tilbage i gryden og varm iscremen op ved middelvarme, mens du rører rundt med en dejskraber. Brug endelig en dejskraber, da den kan komme ud i kanterne af gryden, således iscremen ikke brænder fast i bunden af gryden. Det kan piskeris ikke altid hjælpe med.
  • Iscremen må endelig ikke koge, men et par bobler gør intet. Bare sørg for at røre hele tiden. Så vil du kunne se, at iscremen bliver tykkere og tykkere.
  • Når iscremen er tyknede, kommes den tilbage i en skål og sættes på køl/frys indtil den ikke er varm længere.
  • Smid iscremen i en ismaskine og 30-45 minutter senere; voilá gelato, italiano-style. Det er fantastisk.

Jeg har også prøvet at køle iscremen i køleskabet. Plastikfilm overskålen, og du kan klargøre iscremen i god tid.

 

img 1018 | Domestic Science
Hvis du ikke har en ismaskine, så køb en!

 

Kvaliteten af en chokolade gelato, er meget afhængig af din investering i chokoladen. Du behøves efter min mening ikke at købe dyr og lækker Valrhona-chokolade. Du kan finde nogle ganske fortrinlige chokolader i supermarkederne med en fin kakaoprocent. Jeg sigter altid efter en kakaoprocent på 50-60 % som minimum. Det fungerer meget godt. Det giver en kraftig chokoladesmag uden al for megen bitterhed. Det kan selvfølgelig justeres med sukkertilsætning. Jeg prøver såvidt mulig altid at undgå den tilsatte sukker. Men det skal også lidt til…

 

 

img 1020 2 | Domestic Science
Jeg nåede ikke at anrette gelatoen til t flot billede. Den var væk inden.

 

2 Tips til at lave en gelato

  • Afkøl din ismasse, inden du hælder den på ismaskinen – det forkorter tiden af indfrysningen på ismaskinen.
  • Hvis isen skal tilsættes nødder, hakket chokolade eller lignende, skal du først gøre det, når isen er ved at have sat sig i ismaskinen. Du kan også røre tingene i, når isen er færdig.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide